top of page
Foto van schrijverKarin de Jong

Ruwe bolster, blanke pit

De natuur vertelt ons zoveel! De wijsheid is oneindig en heeft op iedere vraag een antwoordt. Door te luisteren naar de stilte, het zien van de allermooiste kleuren en prachtige vormen. Maar vooral de energie die ons systeem zuivert , heldere gedachtes geeft en een rustig hart. Door eenvoud laat zij zien wie we zijn in het diepste van onze ziel.





De kastanje bijvoorbeeld met haar ruwe stekelige en harde buitenkant. Zij lijkt op het ego met alle opgebouwde muren, patronen en gedragingen die wij hebben opgebouwd tijdens het leven. De kleuren zijn donker en grauw, de schaduwkanten van ons zelf.


Maar wanneer de kastanje uit de boom valt, omdat het de tijd daarvoor is  en een nieuwe weg inslaat komen er barsten in de buitenkant. Langzaam vallen de patronen weg en laten we de oude schil van ons afvallen. Wat er tevoorschijnkomt is een prachtig stralende gladde glimmende pit! In de mooiste herfstkleur en helemaal Heel!


Dit zijn wij in de kern, de ziel. Heel en zuiver, zacht en krachtig. In iedere  ruwe bolster zit een geweldige schat. In ieder van ons straalt die schitterende ziel!




Een kleine blik op de afgelopen twee maanden; het zijn roerige tijden in energieland. Het kan soms heel erg spoken, wat een enorme impact heeft op ons systeem. Het gevoel dat er enorm veel beweegt, opschoont en enorm veel licht naar de aarde komt laat de boel flink schudden. Wat mij altijd helpt is de natuur op te zoeken. Ga wandelen, plonzen in natuurwater - juist nu- en mijmer weg bij de prachtige wolken die aan je voorbijkomen. Natuur werkt. Altijd!



Zij is een luisterend oor, je beste vriendin en is ook nog gratis! De beste therapie vind je daar, de  liefde, rust en nieuwe inzichten geven hoop en moed om weer verder te gaan.  Kom in balans en laat je helen door moeder aarde!


Liefs.

Karin







6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page